Solistički koncert- Božo Vrećo

Solistički koncert- Božo Vrećo

Solistički koncert- Božo Vrećo

Božo Vrećo, jedan je od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba održati će solistički koncert u Zagrebu 12. veljače.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“. Također, Božu često ističu kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost  Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom “Pandora”. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ . Peti album je  zapravo snimka live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah. Božo rado ističe i rečenicu – „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“. Upravo ovom rečenicom Vrećo želi objasniti svoju ljubav prema sevdahu!

Na repertoaru predstojećeg, iščekivanog koncerta, uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke. Valja istaknuti i njegov neosporan talent i umijeće u autorstvu novih sevdalinki, gdje je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

copyright © 2018 DEPROMO EVENT
hosting & design: Orbis