Večer Sevdaha

Večer Sevdaha

Večer Sevdaha

Koncertni spektakl "Večer sevdaha" bit će održan 9. novembra u dvorani Doma mladih, u 20 sati.

Poslije 12 godina i isto toliko rasprodanih koncerata u dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, a koji su održani kao svojevrstan brend pod nazivom Sevdah u Lisinskom producent Tomislav Kašljević odlučio je prvi put ovu muzičku priču realizirati u Sarajevu.
Eminentni pjevači sevdaha koji će se okupiti na predstojećem koncertu i svu ljepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama predstaviti publici u Sarajevu su: Nedžad Salković, poznatiji kao Princ sevdaha, legendarni pjevač Nedeljko Bilkić te Izeta Milišić, Reuf Feković, Marija Šestić, Esad Kovačević, Elma Hadžić, Arif Alajbegović, Ivan Jelić, Zanin Berbić, Azra Husarkić… Pjevače će pratiti vrhunski orkestar maestra Dinka Mujanovića.


Sarajevska publika 9. novembra imat će priliku čuti pjesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, kao što su: “Žute dunje”, “Tebi, majko, misli lete”, “Emina”, “Ne klepeći nanulama”, “Čudna jada od Mostara grada”, “S one strane Plive”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “Moj dilbere”, “Snijeg pade na behar, na voće”, “Jutros mi je ruža procvjetala”, “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Vino piju age Sarajlije” i mnoge druge te mogu očekivati koncertnu večer za dušu i pamćenje.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sistema kupikartu.ba, na platou Skenderija, te blagajni BKC-a.

copyright © 2019 DEPROMO EVENT
hosting & design: Orbis